Auto käynnistetään akusta saatavalla virralla.

Start-Stop järjestelmä sammuttaa moottorin: Kun auto pysäytetään liikennevaloihin tai vaihde vaihdetaan vapaalle, start-stop järjestelmä sammuttaa moottorin. Tällöin polttoaineen kulutus ja CO 2 päästöt vähenevät.

 

Vaatimukset akulle: akku huolehtii kaikkien sähkölaitteiden virransaannista. Moottori on käynnissä ainoastaan silloin kuin sitä tarvitaan. Akussa on oltava riittävä varaus jotta moottori voidaan sammuttaa.

Start - Stop järjestelmän toiminta vaatii toimiakseen akun riittävän varauksen. Talviolosuhteissa akun varaus kuitenkin laskee dramaattisesti jolloin on seurauksena se, ettei Start-Stop järjestelmä toimi. Start-Stop järjestelmä on tarkoitettu vähentämäään autojen tyhjäkäyntiä jolloin liikenteen aiheuttamat haitalliset päästöt ja kulutus saataisiin pienemmiksi. Kun akun varaus laskee eikä Start-Stop järjestelmä toimi, ollaan tilanteessa jolloin järjestelmän lupaamia päästöjen ja kulutuksen pienemistä ei tapahdu.

 

Arctic Plus Start & Go järjestelmä poistaa akun alivarausongelman. Arctic Plus varusteilla varustettu auto toimii myös talvella ekologisesti auttaen Start-Stop järjestelmää toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla.

START & GO = Arctic PLUS lämmitysjärjestelmä akuille!

Arctic Heat Control Oy  Kantajantie 17, 90800 OULU PUH: 040 5563 600 FAX: 08 556 1913 E-mail: ahcoy@arcticheat.fi